Boldo 500

kr782.10

Artikelnr: 4642 Kategori:

Beskrivning

Boldo 500

Boldenone är bror till ”metan”

En konstig sak, droger, utan vilka livet utomlands ”pro” är i grunden otänkbart, under lång tid förbigick vår marknad som en avlägsen sida. Nej, vi visste säkert vad ”boldenone” är och ”vad det äts med”, men bara i teorin.

När det gäller den praktiska tillämpningen av detta, ur många synpunkter, unikt, drog, var det inte nödvändigt att prata om det – sporadiska leveranser av colombianska ”Ganabol” till oss, för att inte tala om dess ännu mer extravaganta svenska eller mexikanska motsvarigheter, har inte tillåts skapa det nödvändiga underlaget. Tack gode gud, nu är det gynnsammare tider.

Rent veterinärmedicinskt läkemedel

Om vi ​​inte tar hänsyn till uppdelningen av droger, som är långt ifrån objektivitet, för vilken det finns en lämplig definition på engelska – ”drug enhancement”, det vill säga ”drug enhancement” – i ”androgenic” och ”anabolic”, därför kan alla AAS delas in i två stora grupper: skapade för användning i traditionell (”human”) farmakologi och veterinärmedicinska läkemedel. Men även här är uppdelningen ofta mer än godtycklig: oxandrolon, skapad speciellt för användning av ”mänskliga” kvinnor och barn, används framgångsrikt inom veterinärmedicin, samma sak kan sägas om oxymetolon, stanozolol, de flesta nandrolon- och testosteronestrar .

Det finns dock specifika estrar: laurat och sliver fenylpropionat när det gäller nandrolon eller acetat när det gäller trenbolon, producerade endast för användning inom veterinärmedicin. Men de skapades bara för att modifiera farmakokinetiken för ”mänskliga” läkemedel – för att uppnå långsammare inträde i blodet när det gäller de två första estrarna (vilket är viktigt för små djur) eller snabbare i den tredje. Annars skilde sig sådana läkemedel inte från de vanliga.

Nej, det är uppenbart att det finns en skillnad i toleranserna för renheten i tillverkningsprocessen och därför renheten hos slutprodukten, men för de mest välrenommerade veterinärföretagen skiljer de sig inte mycket från de krav som antas i konventionella läkemedelsanläggningar. En annan skillnad är den högre koncentrationsgränsen som tillåts för den aktiva ingrediensen för veterinärmedicinska läkemedel.

Men när det gäller boldenone skapades detta läkemedel endast – exklusivt – för användning i djurhållning. Förresten, på grund av dess egenskaper, som vi kommer att diskutera nedan, är det en idealisk anabol steroid för nästan alla djur, från kor till hundar, trots de betydande skillnaderna i deras ämnesomsättning. För dessa samma egenskaper har boldenone visat sig vara mycket effektivt inom styrkesporter, även om jag än en gång betonar att det skapades för djurhållning, det vill säga för att öka massan av varelser som skiljer sig väsentligt från människan när det gäller ämnesomsättning. Det är så vackert att det nu inte är brukligt att minnas dess ”veterinär” ursprung i ett anständigt samhälle.

Och för att lära oss ett nytt läkemedel bättre för oss, låt oss se hur det ser ut som redan bekanta anabola steroider och hur det skiljer sig från dem.

Boldenone och Methandrostenolone

Redan vid första anblicken, även om det inte är så nära, molekylerna methandrostenolone och boldenone undecylenate, ser man att de inte bara är lika. Om vi ​​kasserar metylgruppen i sjuttonde positionen i det första fallet och eterkedjan i samma position i det andra, kommer dessa molekyler att bli helt identiska. Jag måste erkänna att denna identitet förvirrade mig under lång tid, inte bara mig utan många experter inom sportfarmakologi, som ansåg boldenone en injicerbar analog av ”metan”. Detta är verkligen väldigt, väldigt långt ifrån sanningen.

Metylgruppen i position 17 förändrar methandrostenolonmolekylens rumsliga struktur mycket starkt och lika starkt, kan man säga dramatiskt, förändrar läkemedlets egenskaper. Dessutom bör man komma ihåg att ”metan” förlorar samma metylgrupp med stor svårighet – i två eller till och med tre passerar genom levern. Under påverkan av aromatas omvandlas methandrostenolon till 17-metylestradiol och boldenon till svagare estradiol. Det vill säga, trots att boldenon i teorin borde aromatisera bättre, är ”betyget” för dess aromatisering mycket lägre än ”betyget” för ”metan” i sig – detta är den första skillnaden mellan droger. Den andra, inte mindre viktig, är den nästan totala oförmågan hos methandrostenolon att stabilisera (aktivera) androgenreceptorn. Boven här är återigen den ökända metylgruppen.

Faktum är att det enda som indikerar ett nära samband mellan boldenon och methandrostenolon är dess förmåga att stimulera aptiten. Detta gör förresten boldenone till en önskvärd ”deltagare” i massskördscykler, även om användningen av dess billigare ”bror” är mycket mer att föredra här på grund av en markant tendens till aromatisering.

Boldenone och testosteron

Boldenone liknar testosteron: skillnaden mellan deras molekyler är endast i närvaro av en ytterligare dubbelbindning mellan position 1 och 2 (ring A). Men denna skillnad gör detta läkemedel universellt – tack vare den tidigare nämnda dubbelbindningen är boldenon praktiskt taget inte föremål för verkan av enzymet 5 -? – reduktas. Låt mig påminna dig om att 5 -? – reduktas främjar omvandlingen av testosteron till det mycket mer potenta dihydrotestosteronet (DHT). DHT stabiliserar inte bara androgenreceptorn bättre, utan skiljer sig i viss mån från testosteron i sina egenskaper. Så vi kan säga att 5 -? – reduktas modifierar egenskaperna hos det ursprungliga ämnet.

Boldenone kan anses vara en mjukare version av testosteron. Deras beteende i människokroppen verkar i viss mån stabilisera androgenreceptorn väl, som båda har icke-genomisk aktivitet.

Boldenone och nandrolon

Men den närmaste i sina egenskaper till boldenone visade sig konstigt nog vara nandrolon. Med all mångfalden av molekylstrukturen hos dessa två läkemedel har både boldenon och nandrolon ungefär samma tendens att aromatisera (även om skillnaden förstås är att omvandlingen av nandrolon till östradiol sker utan deltagande av aromatasenzymet). Dessutom är stabiliseringstiden för androgenreceptorn för dessa läkemedel ungefär densamma. Många experter rekommenderar nandrolon och boldenon som utbytbara läkemedel och anser att deras samtidiga användning inte är helt lämplig. Enligt min åsikt är detta inte helt motiverat, och här är varför.

Som du kanske minns, det tidigare nämnda 5 – enzymet? – reduktas omvandlar nandrolon till dihydronandrolon – en mycket svagare substans när det gäller aktiveringen av androgenreceptorer. Det vill säga boldenone, som inte är föremål för transformation med hjälp av 5 -? – reduktas, det kan a priori anses vara ett kraftfullare läkemedel än nandrolon. Boldenon har dessutom icke-genomisk aktivitet, men inte lika tydligt som i sin ”bror” methandrostenolone, som inte ens är ett spår i nandrolon. Detta är ytterligare en fördel för ”veterinärindustrins idé”.

Å andra sidan har nandrolon en markant gestagen aktivitet, vilket gör att den kan överträffa boldenon när det gäller viktökning, om än inte lika signifikant. För att förbättra ”mass gain-komponenten” av boldenon är det vanligt inom veterinärmedicin att kombinera det ”som en del av ett läkemedel” med en substans som methandrioldipropionat; denna kombination kommer att diskuteras nedan.

Förberedelser på vår marknad

Idag finns det tre läkemedel på vår marknad som innehåller boldenonundecylenat som en aktiv ingrediens. De två första kan betraktas som analoga, de skiljer sig endast i förpackningen och koncentrationen av den aktiva ingrediensen. Dessa är Boldesten-50, producerad i två milliliters injektionsflaskor, koncentrationen av den aktiva substansen i beredningen är 50 mg / ml och Boldesten-100, frisättningsformen här är redan en 5 ml flaska, och koncentrationen av den aktiva substansen la ämnet är 100 mg / ml. Det tredje läkemedlet är den ovannämnda kombinationen av methandriolpropionat (50 mg / ml) och boldenone undecylenate (50 mg / ml). Namnet på läkemedlet är Meprobolone och det tillverkas i exakt samma flaskor som Boldesten-50.

Appliceringspraxis

Boldenon kan i princip också användas i ”mass-harvesting”-cykler, men sådan användning av ett läkemedel som inte är föremål för aromatisering och inte har någon gestagenaktivitet kan verka olämpligt. Även om det är möjligt att uppnå betydande massvinster genom att kombinera boldenone med ”långvarig” testosteron, till exempel enanthate. Här måste boldenone-egenskapen öka aptiten.

Men huvudsyftet med boldenone är ”torkning”, även om återigen, glöm inte läkemedlets förmåga att öka aptiten. Eftersom det praktiskt taget inte är föremål för aromatisering och inte visar gestagenaktivitet, är det möjligt att undvika ackumulering av vatten vid användning.

Ofta används läkemedlet som ersättning för nandrolon under andra halvan av cykeln – det undertrycker inte endogen testosteronproduktion lika mycket som nandrolon. En intressant egenskap hos boldenone är att det stimulerar frisättningen av erytropoietin i njurarna, vilket i slutändan leder till en ökning av röda blodkroppar. Den här egenskapen är viktig för representanter för de sporter där idrottarens uthållighet är i främsta rummet. Men för kroppsbyggare är denna egenskap inte så obetydlig, om vi kommer ihåg att en av mekanismerna för muskeltillväxt är baserad på en ökning av antalet kapillärer i muskeln. Och ökningen av vaskularitet, särskilt inför tävling, är en viktig sak.

Och det sista. Det som utan tvekan ”förstör” boldenone är dess extra långa och supertunga eteriska kedja. Läkemedlet ingår inte bara mycket långsamt i arbetet, utan även mer än en tredjedel av läkemedlets vikt faller på den icke-fungerande ”ballasten”. Den felaktiga förekomsten av boldenon i form av undecylenat har noterats under lång tid, men började först nyligen syntetisera ämnen som boldenonacetat och boldenonpropionat. Än så länge, acetat- och propionatversioner av detta, naturligtvis, det mest intressanta läkemedlet produceras bara i testlabb, men jag är säker på att det inte är långt ifrån tiden då boldenonacetat och boldenonpropionat kommer att dyka upp på vår marknad.

Bieffekter

Boldenone har praktiskt taget inga biverkningar, åtminstone för män. Produktionen av sitt eget testosteron av läkemedlet i sig undertrycker inte heller mycket.

Dosering

Typiska doser av boldenone undecylenate varierar från 300 till 800 mg per vecka. 300 mg för erfarna idrottare är fortfarande för lite, det är vettigt att följa denna dosering endast när man kombinerar boldenon med andra androgener. ”Fungerande” kan betraktas som en dos på cirka 600-800 mg av läkemedlet. Till att börja med kan 150-200 mg boldenone per vecka anses vara en lämplig dos. Samma doser är acceptabla för representanter för styrkelyft (förutom för tunga kategorier) och andra sporter som inte ställer högre krav på idrottarens vikt.

Boldenone har en mycket lång halveringstid och kan injiceras varje vecka. De bör också göras varje vecka, men inte oftare – detta är det enda sättet att snabbt få en kumulativ effekt. Baserat på det faktum att läkemedlet mycket långsamt ingår i arbetet, under de första två veckorna av användning, bör dosen ökas från en och en halv till två gånger.

Kombination med andra droger

Om du ändå bestämmer dig för att använda boldenone för att få muskelmassa, är det bäst att kombinera det med injektioner av testosteron enanthate eller Sustanon. För ”mer trovärdighet” i kombinationen kan du lägga till oxymetolon.

För torkning är boldenones huvudsakliga ”partners” trenbolon eller stanozolol; du kan använda en kombination av alla tre drogerna. Erfarna idrottare kan prova ”torrt” och på testosteronpropionat, även här kommer användningen av boldenone att vara mycket lämplig.

Ansökan av kvinnor

Vid långvarig användning av höga doser av läkemedlet kan viriliseringsfenomen uppstå, det vill säga ökad hårväxt i ansiktet och på kroppen. Men detta är med långvarig användning och höga doser. Även om denna egenskap hos läkemedlet inte bör underskattas, är det osannolikt att doser i storleksordningen 100-200 mg per vecka under 4-5 veckor leder till virilisering. Det rekommenderas att använda Boldesten-50 i detta fall med en lägre koncentration av den aktiva substansen i lösningen.

Några ord om methandriol

Och i slutet av ämnet skulle jag vilja prata om en annan ”deltagare” i ett komplext läkemedel som heter ”Meprobolone” – methandrioldipropionat.

I motsats till vad många tror om methandriols exceptionella anabola förmågor, har den praktiskt taget inga. Methandriol är inte heller en anabol steroid, det är ett prohormon, en av formerna av androstenediol. Mer specifikt kallas läkemedlet 5-androsten-3β-diol, mer känd som 5AD. Samtidigt är det inte känt från vems lätta hand Methandriol har tillskrivits exceptionella anabola förmågor, jämförbara med de anabola förmågorna hos … testosteron! Låt oss se hur rätt ett sådant uttalande kan vara.

För att bli aktiv måste alla prohormoner omvandlas till själva hormonet. I detta fall måste methandriol eller 5AD omvandlas till testosteron och först då börjar de verka. Hur stor andel methandriol tror du omvandlas till testosteron? Du kommer aldrig gissa – upp till 0,19 %! Det vill säga utbytet av ett gram 5AD per vecka kommer att vara jämförbart med utbytet av 2 mg testosteron under samma period. Säg mig, har du sett många idrottare få en imponerande massa på två milligram testosteron per vecka? Personligen har jag aldrig träffat sådana människor.

Vilken praktisk fördel kan ett så svagt läkemedel få? Det visar sig att kanske – methandriol är en östrogenreceptoragonist, det vill säga den uppvisar östrogen aktivitet utan att omvandlas till östradiol. Som ni minns har östrogen många fördelaktiga egenskaper för styrkeidrottare: det hjälper till med ackumulering av glykogen i celler och stimulerar utsöndringen av tillväxthormon och IGF-1 och uppreglerar androgenreceptorer. De som använder anabola steroider som är opåverkade av aromatasenzymet, eller som inte uppvisar gestagen eller östrogen aktivitet på egen hand, är underlägsna sina ”mer avancerade motsvarigheter” för att få muskelmassa. För att kompensera för denna brist på icke-aromatiserande steroider används methandriol.

En annan användbar egenskap hos methandriol är att den delvis förhindrar inaktiveringen av mesterolone (Proviron) och drostanolon, vilket sker genom deras omvandling till 5α-androstener under påverkan av enzymet 3α-hydroxisteroiddehydrogenas. Men när det gäller drostanolon kommer den kombinerade användningen av denna steroid med methandriol inte att ge någon speciell fördel – drostanolon används uteslutande i ”torkningsstadiet” och methandriol har en markant förmåga att ackumulera vatten på grund av dess inneboende östrogena aktivitet.

Methandriol har också en sådan användbar funktion – en ökning av syntesen av leukocyter. Denna egenskap hos läkemedlet kommer att vara användbar för personer med en ökad tendens till sjuklighet, särskilt under en lågkaloridiet.

Den östrogena aktiviteten av methandriol, som under en viss period kommer att bli överdriven och leda till obehagliga konsekvenser, såsom överdriven ansamling av vatten, fettavlagringar eller till och med gynekomasti, kan inte övervinnas med hjälp av aromatashämmare (Arimidex ). Östrogenreceptorblockerare (Clomid eller tamoxifen) kan hjälpa här. Läkemedlet verkar inte ha några andra ”biverkningar”.

För att den östrogena aktiviteten av methandriol ska vara positiv och inte skadlig, bör dess dagliga dos på 50 mg inte överskridas. Vanligtvis produceras methandriol redan i kombination, som regel, med boldenon; om den finns i sin rena form är den mycket sällsynt. Med tanke på halveringstiden för methandrioldipropionat, lika med två eller tre dagar, bör injektionerna av det kombinerade preparatet ges exakt med denna frekvens (2 ml ”Meprobolone” en gång varannan dag eller 3 ml en gång var tredje dag). Testosteron kan också läggas till kombinationen ”boldenone + methandriol” – så det kombinerade läkemedlet kommer att kunna visa sin förmåga att öka muskelmassan i större utsträckning.

Mer information

Produkt

Kategori

Ingrediens

Produktion

Varupris

€75

Paket

1 flaska (10 ml), 500 mg / ml